+ APL Ailesine Katılın
Alışveriş Destek Giriş Yap
Turkey

Bir adanin hikayesi 

Panama'nın bin beş yüzden fazla adası var. Biz de Yaz Akademisi için özellikle orayı seçtik! DEHŞET ADASI!

Panama'nın bin beş yüzden fazla adası var. Biz de Yaz Akademisi için özellikle orayı seçtik! DEHŞET ADASI!

Gizemli tarihi ile bizi kendine çeken Karayipler'de küçük, cennetten bir köşe. Panama adalarının çoğu gibi bu ada da bir zamanlar korsanların gözde yeriydi! Bunların en ünlüsü burada İspanya Krallığının gemilerini batırdı: Francis Drake, “Kızıl” Henry Morgan, John Oxenham, William Parker. Bu isimleri daha önceden duydunuz mu? Kim bilir belki de onlardan biriyle tanışabilirsiniz... Daha doğrusu, adayı koruduğu söylenen hayaletleriyle tanışabilirsiniz. Ne de olsa, 1596'da korsan Francis Drake'in cesedinin bulunduğu gümüş tabut bu yerde denize gömüldü. İnanabiliyor musunuz ? Adanın bir yerinde Francis Drake tarafından İspanyollardan yağmalanan bir hazine sandığı ve İspanyol altını hala bulunamadı. Drake’in hayaleti onu koruyor.

Bu arada, bu adanın tek "sahibi" o değildi. “Kızıl” Henry Morgan, 1668'de Dehşet adasını ele geçirdi. Panama kentinden mücevher yüklü 175 katırı ve 600 köleyi gemiyle çıkardığına inanılıyor. Gece, korsan suç ortakları sarhoş olup uyurken onları geride bırakıp yola çıktı. Morgan'ın Panama'da çaldığı altınlar henüz bulunamadı. Söylentiye göre gizemli bir adada da saklanmış olabilir.

Ada, korsan tarihinin yanı sıra zengin bir Afro-Panama kültürüne de sahiptir. Kölelik düzeninin devam ettiği bu bölgelerde kendi renkli alt kültürlerine sahip kabileler yaşıyordu. Kabileler kendi seçtikleri Kraliçe “Mese” ve Kral "Juandio" anlaşılmasın diye konuşurken kelimeleri tersten okuyorlardı.

Gizem ve sırlarla dolu adanın, Panama Yaz Akademisi katılımcıları tarafından keşfedilmesi gereken başka hikayeleri de var.

Hikayeleri nasıl buldunuz? Bir sonraki bölümde, Akademi katılımcılarının kabilelerini kimin onuruna adlandırdığımızı anlatacağız!

Alışveriş sepeti
X
APL sepetiniz boş
Partner statüsünün tescili için Acumullit SA serisi ürünlerinden sepetinize miktar olarak ekleyin Acumullit SA serisi ürünlerinden sepetinize miktar olarak ekleyin TRY
İptal et
Statü kaydı için yeterli ürün seçildi
${getItemCategory(item.category)}
Perakende fiyatı: TRY
Perakende: TRY
Toptan: TRY
Perakende: TRY
TRY
TRY
TRY